Frezare dinamica HERMLE – EMUGE FRANKEN

Firma International G&T a organizat in data de 21 septembrie la Brasov un workshop de frezare dinamica. Pentru a demonstra ca sculele de cea mai buna calitate aduc rezultatele optime atunci cand sunt folosite pe o masina de frezare de top am adus specialisti din domeniile premium ale acestei industrii: Director General Emuge Franken Romania Dl Ioan Kismihaly si doi specialisti de la firma Hermle AG – pentru partea de vanzari si responsabil pentru piata din Romania Dl. Filippo Modica si un inginer de aplicatie Dl. Tomislav Draksler.

La workshopul de frezare dinamica au participat 50 de specialisti de la peste 30 de firme din domeniile automotive, matriterii si subfurnizori si au discutat si teoretic despre inovatiile aparute in domeniu dar mai ales au experimentat practic ce inseamna calitate de top atat in privinta masinilor cat si a sculelor, soft-ului si a tot ce inseamna prelucrare.

frezare dinamica hermle

Dl Kismihali de la firma Emuge Franken a discutat despre compania din care face parte, ce inseamna scule inovatoare pentru degrosare si finisare. A atins subiectul frezarii trochoidale si a avantajelor acesteia.

Dl Totoescu a prezentat  compania si centrele de prelucrare Hermle precum si avantajele acestora.

Au continuat ca invitati Dl. Florin Dimitriu de la Meusburger si Dl. Florea Dorel Anania de la Inicad Design.

Gazdele noastre pentru partea de prelucrare au fost Aero Part Expert SRL unde am putut lucra pe o masina Hermle C400 in 5 axe CNC.

frezare dinamica hermle

Caracteristicile principale ale masinii sunt :

Cursa X-Y-Z: 850 – 700 – 500 mm
Turatie: 15000 / 18000 1/min
Curse rapide X-Y-Z: 35 m/min
Comanda numerica: iTNC 530 / TNC 640
Masa fixa 3D: 1070 x 700 mm
Incarcare masa max.: 2000 kg
NC-Masa rotativa
Masa melc: Ø 650 x 540 mm
Pivotare: + 91˚ / – 139˚
Turatie Axa A: 25 rpm.
Turatie Axa C: 30 rpm.
Incarcare masa max.: 600 kg

Piesa este simetrica. Cele doua parti identice au fost prelucrate odata cu scule clasice si tehnologie clasica, a doua parte a fost prelucrata cu scule noi si cu frezare trocoidala pentru a se putea vedea castigul de timp , precizia crescuta si o calitate mai buna a suprafetei.

 

Dorim sa aducem multumirile noastre D-lui. Calin Razvan Ghitescu , directorul firmei Aero Part Expert SRL pentru sprijinul acordat acestei actiuni.

 

Aplicatia practica:

emuge-franken