Cere oferta

Wrasse climbing gourami amur pike Arctic char, steelhead sprat sea lamprey grunion. Walleye

Contacts
Location
523 Sylvan Ave, 5th Floor
Mountain View, CA 94041USA

Articole

sor_010217-9_0000_ret

Noua masina gantry multitasking SORALUCE PXG-W

SORALUCE PXG-WNoua masina gantry multitasking SORALUCE PXG-W:

Precizie si versatilitate la o scara mare

Noul SORALUCE PXG-W a fost prezentat la sediul fabricii in perioada 30 ianuarie –  3 februarie. In decursul unei saptamani, numerosi clienti au putut sa viziteze atat facilitățile de asamblare și testare cat si centrul tehnologic pentru a putea observa caracteristicile tehnice, avantajele si beneficiile pe care aceasta masina le poate aduce.

Precizie, productivitate si fiabilitate pentru cei care produc piese de dimensiuni mari

Prelucrarea componentelor mari necesită abilități și mașini specifice, capabile să garanteze maximum de precizie, productivitatea și fiabilitatea necesare pentru a fi competitivi pe piață.

In zilele noastre, mașini pentru componentele de acest tip trebuie să fie capabile să suporte operații extrem de complexe de prelucrare. Masina trebuie să îndeplinească cerințele de multitasking și versatilitate, astfel încât să maximizeze timpii productivi și sa minimizeze timpul de set-up. În acest context, noul SORALUCE PXG-W cu portal multitasking reduce numărul de cleme necesare și minimizează timpii de ciclu și ai eventualelor erori. De asemenea, se poate lucra cu toleranțe centezimale în cazul pieselor de dimensiuni mari, chiar si a celor care cantaresc sute de tone.

Noul model PXG-W este punctul culminant al strategiei SORALUCE în segmentul de masini unelte de mari dimensiuni. Acesta marchează următorul pas în calea începută în anul 2009, când SORALUCE s-a alăturat proiectului Hiperion, promovat de către diverși producători din Țara Bascilor și finanțat prin programul Etorgai al Guvernului Basc.

Dimensiuni si aptitudini generoase

SORALUCE-W PXG se caracterizează prin capacitățile sale ridicate. Acesta are un volum de lucru de 1000 m³ și are o greutate de 500 de tone. Dimensiunile modelului prezentat sunt după cum urmează: 19m lungime, cu distanta  între coloane este de 7.25m și are 7.3m în înălțime. Înălțimea este de asemenea configurabila datorita deplasarii pe verticală 5m. SORALUCE PXG-W face parte din gama de mașini de dimensiuni mari de frezat cu portal și , impreuna cu PM, PMG și PRG, completează gama de mașini de tip portal a companiei.

Acest model extrem de versatil este proiectat pentru a îndeplini cerințele de prelucrare extrem de exigente pentru o serie de piese utilizate în construcția de mașini unelte si pentru industria energetică, prelucrarea pieselor pentru industria navala, motoarelor de cogenerare și de prelucrare generală a pieselor de mari dimensiuni.

Maximizarea productivitatii cu cea mai mare si cea mai versatila masina multitasking.

SORALUCE-W PXG este o soluție de multitasking complet versatila, proiectata pentru a maximiza productivitatea prin capacitatea sa de a gestiona frezarea impreuna cu operații complexe de strunjire pe aceeași mașină. Aceasta oferă cea mai mare rentabilitate posibilă în prelucrarea pieselor mari, cu un grad ridicat de complexitate tehnică, și face posibilă prelucrarea unei game largi de forme și mărimi. Caracteristica sa distinctivă este capacitatea sa de a gestiona procesele de prelucrare diferite, inclusiv strunjire, frezare, alezare, gaurire si filetare cu eficienta si precizie. În acest scop, are mai multe capete de frezare și strunjire cu schimbarea automată a sculei.

Spațiul de lucru este împărțit în două sub-domenii. Suprafața subzonă principală este pentru prelucrarea pieselor prismatice. Aceasta subzona este echipata cu plăci de podea 12×6 m, și are o capacitate de încărcare de 25 t / m². Cea de a doua subzonă cuprinde o masă de strunjire cu un lagaruire  hidrostatica, oferind o masa cu diametrul de 6m, cu o capacitate de încărcare de 150 t. Platoul de strunjire are o putere nominală de 200 kW și cu o viteză maximă de 50 de rotații pe minut. Acest lucru îi permite să se ocupe de operațiunile de degroșare pe scară largă pe piese de dimensiuni mari din diferite sectoare.

SORALUCE PXG este echipat cu ultima generatie Siemens 840D SL CNC, care permite atât frezarea cat si strunjirea, reducând astfel numărul de set-up-uri și pentru a evita operațiunile de transport și de relocare dificile atunci când componentele mari trebuie să fie prelucrate. Aceasta are două platforme pentru  operator, fiecare cu panoul său de control, permițând astfel operatorului să ia cea mai bună poziție pentru fiecare operațiune.

SORALUCE PXG-WDezvoltare tehnologica de inalta precizie

Obiectivul de bază în proiectarea SORALUCE PXG-W a fost de a asigura clienții ca pot obține precizia maximă. Prin urmare, masina dispune de cele mai noi tehnologii și soluții inovatoare în segmentul de mari dimensiuni.

Aceasta masina a fost prevăzuta cu ghidaje liniare pe axele X, Y și Z, care oferă anumite avantaje față de soluțiile convenționale, cum ar fi ghidaje hidrostatice. Sistemul de ghidare liniar evita gradienții termici cauzati de fluxul de petrol prin structura mașinii, asigurând o mai bună stabilitate geometrică și reducând substanțial întreținere necesară.

Performanța generală a mașinii a fost analizata cu atenție echipele de inovare și de proiectare SORALUCE, care au rulat mai multe simulări pentru a caracteriza în mod corect diferitele deformații cauzate de deplasarea părților mobile ale sistemului. Având în vedere rezultatele acestor analize, SORALUCE a creat și aplicat un număr de dispozitive care compensează în mare parte deformațiile cauzate de greutatea acestor piese în mișcare. Unul dintre aceste dispozitive este inovatorul sistem vertical Ram Balance (VRB), in curs de brevetare. Sistemul, care constă dintr-un sistem electromecanic controlat CNC, în curs de brevetare, compensează rostogolirea cauzata de torsiunea grinzii transversale și diferențiala îndoire a coloanelor atunci când traversa ( RAM )  se deplasează de-a lungul traversei pe axa (Y) a mașinii. Sistemul asigură o precizie maximă în ceea ce privește perpendicularitatea axelor X și Y, indiferent de poziția de lucru.

Masina are, de asemenea, un nou sistem de monitorizare termică care verifică schimbările în timp, în toate componentele sale structurale printr-o funcție inclusa în CNC. Ea are, de asemenea, cei mai recenti algoritmi de compensare termica dezvoltati de SORALUCE.

Masa este echipata cu senzori, astfel încât o funcție inclusa în CNC poate fi folosita pentru a ajuta operatorul să re-echilibreze greutatea pieselor cu geometrii asimetrice.

O unitate de multitasking robusta si stabila

Structura mașinii este construită în întregime din fontă, un material care este apreciat pentru calitățile sale intrinseci bune în ceea ce privește stabilitatea și capacitatea de amortizare internă. Desigur, masina are, de asemenea, toata tehnologia dezvoltată de SORALUCE pentru a-și îmbunătăți performanța dinamică și de a ajuta la creșterea stabilității în timpul prelucrării.

Aceasta include sistemul DAS (Dynamic Active Stabilizatorul), dezvoltat exclusiv de SORALUCE, care a câștigat mai multe premii internaționale și este acum protejat printr-un brevet european. Acest sistem permite ca efectul de amortizare să fie încorporat în mod activ în structura mașinii, crescând astfel capacitatea sa de tăiere cu până la 300% și reducerea riscului de vibrații sau instabilitate în timpul prelucrării.

SORALUCE-W PXG are și alte sisteme inteligente pentru a ajuta la maximizarea productivității, cum ar fi Adaptive Control, care ajustează în mod continuu viteza de prelucrare, în concordanță cu consumul de energie pentru a o adapta la capacitatea sculei și circumstanțele de proces. Aceasta oferă, de asemenea, sistemul SSV, care ajută la evitarea efectului de regenerare cauzat de anumite vibrații în timpul procesului. Acest lucru este deosebit de eficient în timpul operațiunilor de alezare si de strunjire  pe scară largă.

O unitate completa si versatila

Echipamentul construit în SORALUCE PXG acoperă o gamă largă de posibilitati . El are șapte capete de frezat, pentru diferite geometrii și setări de putere, care, în unele unități pot ajunge la 81 kW. Aceasta varietate face ca masina sa fie extrem de flexibilă și permite să se prelucreze o gamă largă de repere, chiar si in zone dificile sau inaccesibile la alte masini. Toate capetele sunt fabricate de SORALUCE, care garantează cele mai înalte standarde în termeni de service.

Mașina este de asemenea echipata cu o magazie cu 3 accesorii de strunjire care permit să lucreze cu strângere automată sau manuală Capto C8 și un instrument prismatic de prindere. Modificările sculelor pot fi făcute automat pe întreaga cursă de 5m. În acest caz, capacitatea magaziei este de 180 de scule.

În ciuda complexității sale, masina este ușor de utilizat datorită cinematicii pe capetele și accesoriile incorporate în CNC. Aceasta înseamnă că geometriile acestor elemente pot fi compensate și axele de lucru pot fi orientate în mod automat, facilitând astfel și îmbunătățind experiența operatorului care manipuleaza masina.

Masina inteligenta 4.0

SORALUCE PXG-W include, de asemenea, caracteristici tehnologice, care se încadrează în conceptul de industrie 4.0: în mod specific un pachet complet de monitorizare bazat pe cloud computing.

Acesta încorporează utilități, cum ar fi un afișaj în timp real cu statusul mașinii si cu informații relevante cu privire la programul de prelucrare în curs de desfășurare, de e-mail, în caz de probleme, producția de rapoarte cu privire la aspectele sensibile pentru utilizatori, cum ar fi producția și procese, consumul de energie și performanța în timpul ciclurilor de prelucrare, precum și diagnostice pentru semnale-cheie pentru întreținerea echipamentului. Acest lucru se face tot prin conexiuni securizate rutate prin intermediul unui PC sau un dispozitiv mobil (smartphone sau tabletă) prin accesarea unui singur site on-line.

SORALUCE PXG-W

SORALUCE, un palmares dovedit

SORALUCE este o firmă europeană cu o vastă experiență si un renume în rândul clienților săi pentru standardele sale de service, de fiabilitate și pentru performanțele ridicate, flexibilitatea și tehnologie avansată a soluțiilor sale, care sunt întotdeauna concepute pentru a îmbunătăți eficiența și productivitatea. Acest lucru este demonstrat de faptul că a vândut peste 2500 de mașini, aproape jumătate dintre ele pe piața foarte solicitanta din Germania.In anii care au urmat 80% dintre clienți au cumpărat ulterior alte mașini SORALUCE. Noul SORALUCE PXG-W este un exemplu clar al angajamentului firmei pentru succesul clienților săi, cu care lucreaza indeaproape de-a lungul vieti utile ale echipamentelor sale.

SORALUCE face parte din DANOBATGROUP, divizia de masini-unelte a MONDRAGON Corporation, una dintre cele mai importante grupuri din Europa. Cu aproape douăzeci de fabrici in Spania, Germania, Marea Britanie și SUA, are, de asemenea, propriul centru de cercetare și dezvoltare unde 120 de ingineri și 24 de doctoranti au un loc de muncă. DANOBATGROUP satisface nevoile clienților săi cu una dintre gamele multi-tehnologice cele mai competitive și mai cuprinzătoare de pe piață. Cu o forță de muncă de 1.300 de persoane si o cifra de afaceri de aproximativ de 269 milioane de euro în 2015 SORALUCE are un nivel ridicat de investiții în C & D & I, care reprezintă 8% din cifra de afaceri.