Fondata in 1952, compania GER fabrica masini de rectificare de inalta precizie.

Cunostintele si expertiza acumulate in peste 6 decenii le permite sa ofere o gama larga de produse care pot fi adaptate exact in functie de nevoile clientilor. Filozofia GER este de a colabora atent cu clientii, constanta marirea a capacitatii de integrare a solutiilor high-tech, calitatea manufacturii si eficienta serviciilor oferite.

In prezent, ofera solutii de rectificare bazate pe 5 familii diferite, ce cuprind: rectificarea plana, cilindrica, orizontala sau verticala.
Fabrica de la masini de gabarit mic pana la masini mari pentru piese cu lungimi de pana la 6 metri si greutate de 6 tone.
GER este o firma orientata spre client, ce urmareste stabilirea unei relatii de parteneriat pentru intelegerea aprofundata a nevoilor acestuia si construirea unei masini in consecinta.
90% din productie este dedicata exportului in peste 25 de tari.
Domeniile industriale acoperite sunt: aeronautica, automotive, lagare, roti dintate, fabricatia de masini unelte, petrolier, etc. Masinile de rectificat sunt realizate in urma unor multiple studii referitoare la materiale si metode de fabricatie testate indelung, pentru asigurarea unei precizii ridicate.

Elementele structurale sunt realizate din fonta perlitica de calitate. Fiecare element a fost atent studiat. Dimensionat si construit intr-o structura cu nervuri pentru a fi asigurata o mare stabilitate si rigiditate a ansamblului.

GER – Masini pentru rectificare plana

Ansamblul coloanei centrale se deplaseaza pe batiul in «T», ceea ce permite cuplului de rectificare sa ramana constant indiferent de pozitia pietrei.

Ascutirea pietrei se face pe masa masinii cu compensare automata in CNC. Comanda numerica asigura o miscare extrem de precisa pe axa verticala ( SC ) sau pe axele verticala si transversala ( SCA ).

Atat suprafata maxima de rectificat cat si dimensiunile mesei electromagnetice sunt cuprinse intre 400×200 pana la 1000×550 iar masina poate profila mai multe tipuri de profiluri parametrizate (SCA)

 

GER – Seria SR CNC –  Masini de rectificat plan

Lungimile disponibile sunt de la 1000 pana la 6000 mm cu o cursa transversala incepand cu 550 pana la 1100 mm. Greutatea piesei poate sa aiba intre 1000 si 4500 kg.

 

 

GER – Seria C, CU, CM, CP, CPA – CNC – Masini de rectificat cilindric

Masinile de rectificat cilindric din seriile C si CU sunt masini universale de rectificat cilindric exterior, interior si flanc care incorporeaza cele mai noi tehnologii in domeniu precum si o gama completa de posibilitati de configurare. Masinile de rectificat cilindric CNC din seriile CM, CP and CPA series sunt ideale pentru rectificarea pieselor de dimensiuni medii si mari care necesita o mare precizie si o mare flexibilitate. Reglarea facila a masinii asigura o mare flexibilitate in productie, atat pentru unicate cat si pentru serii medii si mari si productie de masa.

 

GER – Seria CI CNC – Masini de rectificat interior, cilindric

Structura masinii se bazeaza pe un batiu monobloc in « T ». Masa si capul port – brosa se deplaseaza pe ghidaje in « V » si sunt generos dimensionate pentru asigurarea rigiditatii. Gliserele urmeaza un proces tehnologic extrem de exigent, ele fiind produse pe masini de precizie si sunt montate dupa sabaruire manuala pentru a asigura o precizie geometrica maxima. Ghidajele sunt gresate in permanenta si acoperite cu Turcit pentru eliminarea efectului de “stick slip”. Un servomotor direct drive antreneaza direct un surub cu bile ceea ce permite un raspuns rapid si o pozitionare extrem de precisa pe fiecare axa.

 

GER – Seria RTV CNC –  Masini de rectificat vertical

Diametrul maxim de rectificare este cuprins intre 600 si 2500 mm iar diametrul minim poate avea intre 250 si 500 mm cu o greutate a piesei cuprinsa intre 1000 si 4000 mm.

 

 

 

 

GER – Seria UVG CNC – Masini universale pentru rectificare verticala

Constructie din fonta perlitica de calitate cu structura nervurata pentru asigurarea unei inalte rigiditati. Masina are coloana fixa si un comportament exceptional al axelor, datorita glisierelor hidrostatice pe axa longitudinala si a gliserelor hidro-dinamice pe aca verticala. Inalta stabilitate a procesului datorata unui sistem de compensare termica si a corectarii automate a diametrului pietrei dupa ascutire. Posibilitatea dotarii cu schimbator automat de scule.

 

GER – Seria RT CNC – Masini de rectificat plan cu masa rotativa

Diametrul maxim de rectificare ajunge de la 600 pana la 1500 mm. Masina are o inaltime maxima de rectificare de pana la 500 mm. Greutatea piesei poate sa ajunga si la acet produs pana la 2500 kg.